Raamovereenkomst voor aannemers

Raamovereenkomst voor aannemers

Wanneer jij TÜV NORD inschakelt als onafhankelijke kwaliteitsborger, kunnen we onze afspraken vastleggen in een raamovereenkomst. Dit biedt voordelen. Naast dat we een vertrouwensband met elkaar opbouwen stemmen we planning van de aankomende bouwwerkzaamheden efficiënter op elkaar af zodat er aan opdrachtgever zijde geen stagnatie kan optreden. Wij hanteren de model-raamovereenkomst die is opgesteld in samenspraak met de Vereniging KwaliteitsBorging Nederland (Vkbn) en Bouwend Nederland. In deze raamovereenkomst vind je afspraken over prijzen, de inzet van het gekozen instrument en over continuïteit.

Daarnaast bieden we een specifieke overeenkomst per project. Deze projectopdracht omvat alles dat nodig is om te voldoen aan de regelgeving van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Met een overeenkomst van TÜV NORD regel je de naleving van de Wkb soepel en efficiënt. Je kunt rekenen op snelle inzet van capaciteit. Zo komt je continuïteit nooit in het geding.

Sluit je een raamovereenkomst met TÜV NORD, dan borgen wij je continuïteit.

Redenen om te kiezen voor een raamovereenkomst met TÜV NORD:

  1. Solide organisatie, bewezen betrouwbaar
  2. Landelijke dekking met drie vestigingen
  3. Lokaal gezicht, persoonlijke benadering
  4. Korte lijnen: vast kernteam
  5. Eigen keuze voor instrument

 

Deze voordelen leggen we hieronder verder uit.

Wil jij weten wat de Wkb gaat betekenen voor jou als aannemer? Wil je meer info over de raamovereenkomst of over een mogelijke samenwerking met TÜV NORD? Wij geven je graag antwoord op deze en al je andere vragen. Neem gerust contact met ons op.

Solide organisatie, bewezen betrouwbaar

TÜV NORD bevordert sinds 1981 veiligheid in Nederland. Ruim 300 professionals zetten zich dagelijks in voor projecten op het gebied van keuring, certificering, inspectie, CE-markering, training en opleiding. Bovendien zijn horen we bij de internationale TÜV NORD GROUP, die al ruim 150 jaar actief is. Met onze ruime ervaring in keuringen en inspecties ben je verzekerd van een kwalitatieve én onafhankelijke beoordeling.

We zijn een ISO/IEC 17020 geaccrediteerde organisatie. Bovendien is TÜV NORD Nederland BRL 5019 gecertificeerd. Als partner beloven wij jou objectiviteit, onafhankelijkheid, transparantie, deskundigheid en integriteit.

Onze ervaring in de breedte maakt bovendien dat wij een solide partner zijn. We kunnen continuïteit garanderen, dat doen we immers al jarenlang in meerdere branches. Onze werkprocessen hebben zich al bewezen.

Flexibel plannen en organiseren

Een voorbeeld daarvan is de gedegen planning- en supportafdeling binnen TÜV NORD. Zij plannen de audits en keuringen van alle afdelingen binnen onze organisatie. Hun ervaring zullen ze ook inzetten voor jou. Je kunt er dus op rekenen dat de planning en organisatie van jouw projecten snel en flexibel zal verlopen. Dat betekent minder administratieve last én zekerheid!

Over TÜV

Landelijke dekking met drie vestigingen

TÜV NORD Nederland combineert het beste van twee werelden: regionale nabijheid en landelijke kracht. Doordat wij een grote organisatie zijn, kunnen wij continuïteit, betrouwbaarheid en gemoedsrust garanderen in een diverse en dynamische markt.

Betrouwbaarheid is een kernwaarde die we hoog in het vaandel dragen. Onze bewezen staat van dienst en onze langdurige aanwezigheid op de markt zijn het bewijs van onze betrouwbaarheid als partner. Als aannemer kun jij erop vertrouwen dat zaken perfect geregeld worden en dat afspraken worden nagekomen. Onze betrouwbaarheid is de reden waarom veel georganiseerde aannemers voor ons (blijven) kiezen.

Continuïteit is van vitaal belang voor aannemers, omdat hun projecten vaak een langdurige tijdslijn hebben. Als grote organisatie zijn wij in staat om een solide en betrouwbare partner voor jou te zijn gedurende de gehele levensduur van een project. Dit betekent dat we de middelen, expertise en betrokkenheid hebben om te waarborgen dat alles pragmatisch en soepel blijft verlopen, van begin tot eind.

We begrijpen de behoeften en uitdagingen van (grote) aannemers: je streeft naar een naadloze en kostenefficiënte uitvoering van je projecten, ongeacht waar die uitgevoerd worden. Ons netwerk van professionals bij drie regionale vestigingen (Son, Zoetermeer en Zwolle) stelt jou in staat om te profiteren van onze expertise en diensten. We hanteren nationale normen én begrijpen de specifieke behoeften en regelgeving van de verschillende regio’s.

Lokaal gezicht, persoonlijke benadering

Bij TÜV NORD geloven we sterk in persoonlijke benadering. Daarom heb je direct contact met onze collega’s in jouw regio. Jouw vaste contactpersoon kent jouw organisatie en processen, begrijpt jouw behoeften en neemt jouw zorgen serieus.

Direct contact met onze lokale mensen vereenvoudigt de communicatie en samenwerking. Dit zorgt ervoor dat projecten efficiënter verlopen en dat eventuele uitdagingen snel kunnen worden aangepakt. Zo worden jouw risico's verminderd en kun je de kwaliteit waarborgen, ongeacht waar je actief bent.

We staan klaar om naar je te luisteren, vragen te beantwoorden en oplossingen te bieden die specifiek zijn afgestemd op jouw situatie. We begrijpen dat elk project, elk bedrijf en elke uitdaging uniek is. Daarom streven we naar een persoonlijke benadering in elk contact dat we hebben. Een soepele en nauwe samenwerking is de sleutel tot ons gezamenlijke succes.

Korte lijnen: vast kernteam

Het proces van kwaliteitsborging moet laagdrempelig en soepel verlopen. Daarom heb je bij TÜV NORD Nederland één vast kernteam tot je beschikking, van ontwerp tot oplevering. Zij staan je bij in het hele proces, op een flexibele en pragmatische manier.

De coördinator, de toezichthouder en de planbeoordelaars in ‘jouw’ team kennen jouw processen en weten hoe jij wilt werken. Daardoor weet jij precies wat je kunt verwachten.

Door de afspraken in de raamovereenkomst en de korte lijnen, wordt onze samenwerking steeds meer een geoliede machine. We kunnen samen heel snel schakelen. Dat komt ten goede in het proces én het eindresultaat. En daarmee bied jij een grote meerwaarde voor jouw klanten.

Processen worden een geoliede machine

Onze samenwerking begint met het begrijpen van jouw uitdagingen en doelstellingen. Vervolgens ontwikkelen we samen met jou een werkproces op maat, dat naadloos past bij jouw specifieke behoeften inzake de Wkb.

Tijd is kostbaar en projecten hebben vaak strakke deadlines. Daarom streven we naar efficiëntie in alles wat we doen. We gaan gezamenlijk processen steeds verder stroomlijnen om onnodige vertragingen te vermijden. Samen zorgen we ervoor dat jouw projecten op tijd worden voltooid.

Daarnaast begrijpen we het belang van kostenbeheersing. We streven ernaar om kosten te minimaliseren waar mogelijk, zonder concessies te doen aan kwaliteit of veiligheid. We evalueren voortdurend onze processen en middelen om ervoor te zorgen dat we de meest kosteneffectieve oplossingen blijven bieden. We beloven dit niet alleen, we leggen al deze beloftes vast in de raamovereenkomst en de projectopdrachten. Zo ben je verzekerd van continuïteit.

TÜV NORD ondersteunt. We nemen je veel werk uit handen, zodat jij kunt focussen op je bedrijfsvoering.

Eigen keuze voor instrument

Samenwerken met TÜV NORD betekent toegang tot een breed scala aan instrumenten en expertise. Wij zijn een onafhankelijke kwaliteitsborger en bieden wat bij jou past, zodat jouw projecten soepel en succesvol kunnen verlopen.

In het stelsel kun je gebruikmaken van diverse instrumenten. We bekijken samen wat het beste past bij jouw organisatie en het betreffende project. Daarin biedt TÜV NORD veel flexibiliteit. Wij begrijpen dat geen twee projecten hetzelfde zijn en dat de behoeften van aannemers kunnen variëren. We bieden een breed scala aan diensten en instrumenten. Jij profiteert van een uitgebreid aanbod aan oplossingen om aan je projectbehoeften te voldoen.

Heb je ondersteuning nodig bij de keuze voor het meest geschikte instrument? Neem gerust contact met ons op.


Schakel TÜV NORD in als kwaliteitsborger
Wil jij meer informatie over de raamovereenkomst? Of eens praten over een mogelijke samenwerking met TÜV NORD? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via bouwkwaliteit@tuv-nord.com of 0499 - 339 500.

TÜV NORD is altijd dichtbij
Chat openen
Hallo en welkom bij TÜV NORD!
Bedankt voor je bezoek aan onze website www.wkbpartner.nl. Heb je vragen over onze kwaliteitsborgingsdiensten of wil je meer informatie over de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen? Stuur ons een bericht en we helpen je graag verder.

Waar kunnen we je vandaag mee helpen?

Vriendelijke groeten,


Team Bouwkwaliteit
TÜV NORD Nederland

Aanmelden nieuwbrief