Wkb-partner

Wkb-partners van TÜV NORD

TÜV NORD heeft een Wkb-partnernetwerk. Een ecosysteem van co-makers zoals jij: architecten, adviesbureaus, constructeurs en aannemers. Van elke Wkb-partner weten wij exact welke kwaliteiten zij in huis hebben.

Als Wkb-partner word jij ondersteund door een systeem dat aansluit bij jouw normale werkwijze. Jouw project wordt op maat gemonitord en ondersteund door Kwaliteitsborger TÜV NORD. Naar mate jij als Wkb-partner meer kennis in huis hebt, des te minder wij controleren.

Zichtbare kwaliteit

We garanderen de kwaliteit van onze Wkb-partners met meerdere factoren:

 • Een opleiding bij aanvang van onze samenwerking;
 • Tijdens de projecten monitoren we de kwaliteit;
 • Op basis van de signalen die we ontvangen, zorgen wij ervoor dat jij feedback krijgt.
 • Jij kunt leren van je feedback en wordt steeds beter.

Voordelen voor Wkb-partners van TÜV NORD

 • Efficiënter werken en continu verbeteren;
 • Bespaar kosten op kwaliteitsborging;
 • Wkb-partner logo en sterren vergroten jouw aantrekkelijkheid voor nieuwe klanten.

Waarom Wkb-partner worden van TÜV NORD?

Als architect, adviesbureau, constructeur of aannemer dien je regelmatig documenten aan te leveren aan een kwaliteitsborger voor controle. Je krijgt dan elke keer feedback en vragen terug. Dit kost tijd en moeite. Dat kan anders:

Met het TÜV-instrument gaan we uit van de bewezen kwaliteiten van onze Wkb-partners en de daaraan gekoppelde experts. Zij hebben de kennis en kunde in huis om de juiste bouwkwaliteit te leveren, in de zin van het aantoonbaar voldoen aan het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Daardoor hoeven wij als Kwaliteitsborger minder te controleren.

Bovendien kun je als Wkb-partner gebruikmaken van de formulieren om te toetsen aan het Bbl en het softwaresysteem; controle wordt daardoor gemakkelijker.

Daarnaast neem je als Wkb-partner van TÜV NORD deel aan relevante trainingen en opleidingen in jouw vakgebied. Ook krijg je regelmatig feedback en begeleiding. Hierdoor word je continu beter. Doordat je zaken beter aanlevert, krijg je minder vragen, heb je minder kans op vertraging en verloopt je proces steeds efficiënter.

Hoe werkt het Wkb-partnerschap?

Als Wkb-partner van TÜV NORD ontvang je alle informatie die je nodig hebt over het TÜV-instrument. Wij bieden je een opleiding, waar je leert te werken met dit instrument. Daarvoor betaal je eenmalig een klein bedrag.
Vervolgens ga je het TÜV-instrument inzetten voor de kwaliteitsborging in jouw bouwproces. Je toetst jouw ontwerp aan het Bbl in de BuildingBase. Hiervoor betaal je geen extra licentiekosten.
Een van onze samenwerking- partners draagt zorg voor de controle van de door jou aangeleverde stukken. Zij registreren en classificeren je medewerkers (experts) én hebben een helpdesk voor vragen.
Wij, TÜV NORD, begeleiden je in het Wkb-proces. We brengen je kennis bij en zorgen dat je per project continu beter wordt. Daardoor kosten de Wkb-verplichtingen jou steeds minder tijd.
Bovendien mag je het Wkb-partner logo voeren op je website en op je offertes. Zo herkennen jouw klanten dat ze bij jou aan het juiste adres zijn.

Erkenningsregeling

Het kwaliteitsniveau van iedere Wkb-partner wordt beloond met 1 tot 5 sterren. Dit aantal geeft het kennis- en ervaringsniveau helder weer. Hoe meer kennis en ervaring je hebt, hoe meer sterren je krijgt, én hoe hoger de bijbehorende korting is voor de kwaliteitsborging.

 

Uitleg Erkenningsregeling

Het werkproces van een Wkb-partner

Als Wkb-partner:

 • Neem je taken van de Kwaliteitsborger over
 • Leer je risico-gestuurd naar je projecten te kijken
 • Voorkom je faalkosten
 • Heb je tijdwinst in de ontwerp- en bouwfases
 • Toets je direct je plan aan het Bbl
 • Zo kom je sneller tot een vastgesteld Borgingsplan.

 

Word ook Wkb-partner van TÜV NORD

Door begeleiding, kennisoverdracht en kostenbesparing, zorgen wij ervoor dat jij de Wkb in je voordeel kunt laten werken. Jouw organisatie en je projecten worden er steeds beter van!

Registreer je als Wkb-partner van TÜV NORD


  Chat openen
  Hallo en welkom bij TÜV NORD!
  Bedankt voor je bezoek aan onze website www.wkbpartner.nl. Heb je vragen over onze kwaliteitsborgingsdiensten of wil je meer informatie over de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen? Stuur ons een bericht en we helpen je graag verder.

  Waar kunnen we je vandaag mee helpen?

  Vriendelijke groeten,


  Team Bouwkwaliteit
  TÜV NORD Nederland

  Aanmelden nieuwbrief