TÜV NORD Instrument

Het TÜV-instrument gaat uit van bestaande kennis en ervaring in de markt

Hoe werkt het TÜV-instrument?

Om de Wkb uit te voeren zoals die bedoeld is, heeft TÜV NORD Nederland een eigen Wkb-instrument ontwikkeld. Dit instrument gaat uit van samenwerking in de keten, door gebruik te maken van de aanwezige expertise en vakkennis in de sector. We bieden met dit instrument een ideaal werkproces aan voor architecten, adviesbureaus, constructeurs en alle aannemers, groot of klein. We maken de wijze van kwaliteitsborging in de bouw beter en efficiënter; we doen het samen!

In het TÜV-instrument werken wij met Wkb-partners. Ook jij kunt Wkb-partner worden. Wij vertrouwen dan op de bewezen kennis en kunde die jij in huis hebt. De wijze waarop wij kwaliteitsborging uitvoeren, kunnen we afstemmen op jouw kennis en expertise. Dat bespaart jou kosten, tijd en ergernis. Samen verbeteren we bouwkwaliteit. Het TÜV-instrument maakt kwaliteitsborging efficiënter.

Kenmerken van het TÜV-instrument:

 • We maken gebruik van jouw bewezen kennis en expertise
 • Samen leren en ontwikkelen; door terugkoppeling van bouwafwijkingen
 • Lage instapdrempel
 • Digitaal platform

In de bouwketen is veel ervaring aanwezig met het ontwerpen, produceren en bouwen conform het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Door deze ervaring goed te classificeren, beoordelen en organiseren, is TÜV NORD Nederland - samen met jou - in staat om de kwaliteitsborging gemakkelijker, beter en efficiënter uit te voeren.

Wkb-partners werken met het TÜV-instrument

Aannemers, architecten, constructeurs, ingenieurs en adviesbureaus die zich gekwalificeerd hebben, kunnen Wkb-partner worden. Wkb-partners van TÜV NORD hebben het privilege dat zij kunnen werken met het TÜV-instrument.

 

Ook jij kunt Wkb-partner worden

Waarom Wkb-partner van TÜV NORD?

Als Wkb-partner word je opgeleid en gecontroleerd. Daardoor lever je betere, aantoonbare kwaliteit. Voor deze bewezen, meetbare resultaten kun je sterren behalen. Je maakt minder fouten en krijgt dus minder vragen vanuit de kwaliteitsborger. Dat maakt je ontwerp- of bouwproces een stuk efficiënter. Bovendien worden de kosten voor kwaliteitsborging steeds lager, naarmate je meer sterren behaalt.

Heb jij maar een deel van de kennis van het nieuwe Bbl? Dan kun je het overige werk neerleggen bij een andere Wkb-partner of bij TÜV NORD. Je bent dan gegarandeerd van goede kwaliteit én continuïteit in het bouwproces

Hoe nu verder?

Heb je ondersteuning nodig bij de keuze voor het meest geschikte instrument? Of wil je een aanvraag doen voor een project? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via bouwkwaliteit@tuv-nord.com of 0499 - 339 500.


  Chat openen
  Hallo en welkom bij TÜV NORD!
  Bedankt voor je bezoek aan onze website www.wkbpartner.nl. Heb je vragen over onze kwaliteitsborgingsdiensten of wil je meer informatie over de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen? Stuur ons een bericht en we helpen je graag verder.

  Waar kunnen we je vandaag mee helpen?

  Vriendelijke groeten,


  Team Bouwkwaliteit
  TÜV NORD Nederland

  Aanmelden nieuwbrief